Kikilipsu uhkeks pea

Ehted on valmis, kuid presenteerida neid on väga keeruline. Sellist lihtsat ja kerget lahendust nagu Eestis on, et lähed poodi ja ostad, siin pole. Siin tuleb ise teha. Esmalt punus kõrgemal mägedes asuv proua aluse. displayKuna selle peal ei saanud tooteid siiski presenteerida pidime leidma teise lahenduse. Katsime aluse valge riidega, et tooted paremini välja tuleksid (kookos enamus tumepruun), aga ka sellest ei piisanud. Mõtlesin, et kalavõruga kattes peaks ju ok olema, aga võta näpust no ei istu hästi see asi kohe üldse mitte. Edasi tulid kaardinalaadse kanga otsingud 🙂 jah nimelt otsingud, sest ega sellist kangast nagu meil vaja on lihtsalt ei ole.
Vaatasime siit ja sealt ning lõpuks leitud materjalist sai õmmeldud kate peale, millele on üsna mugav kõrvarõngaid riputada. Veel on vaja raami ümber ning valmis ta ongi. Raame katsetasime mitmel korral, kuni õnnestus bambusest lõigata välja üks siil ning kogu äär sai kaetud. Lõpptulemus pole küll päris selline, millega nt Eestis võiks üritustele minna, aga oluliselt parem, kui algne versioon.

lipsMõni aeg tagasi oli ühel sümpaatsel härrasmehel sünnipäev ja nii sai nuputatud, mida talle kinkida. Olime juba mõnda aega tagasi lõiganud kookosest välja mitmeid kolmnurkseid tükke ja neid omavahel käes hoides ja vaadates tundus, et nendest võiks saada väga vahva lipsu. Liimisime need tükid omavahel kokku ja natuke kohalikku materjali sõlmeks ning valmis ta saigi. Kookose koori on mitmes erinevas värvitoonis ja nii ei teki ühtegi ühesugust toodet. Seega iga ese on unikaalne ja ainulaadne.

Kookosest annab veel igasugu huvitavaid asju teha. Piirdusime oma valikus vähem keeruliste tootega luues lihtsa seebialuse, kuid mille puhul taas iga ese on unikaalne ja omanäoline.

Projekti kaasfinantseerib EV Välisministeerium humanitaar- ja arenguabivahenditest. eesti aregokoostoo

Our Mission

ANDAKIDZ is bringing joy to the children of Anda.

ANDAKIDZ provides goods and services through the local community that will improve the lives of children in the poorest families and ultimately reduce childandakidz.orgi just added you as admin on andakidz